De omgeving

Op deze pagina geven we u een indruk van de mogelijkheden in de omgeving. Vakantie vieren op de Veluwe is een feest, dankzij de vele mogelijkheden die de Veluwe en het park te bieden hebben. Ook in de nabije omgeving is genoeg te doen voor een vakantie in elk seizoen.


Veluwe-2

Omgeving en uitzicht

De bungalow bevind zich op een gezinspark in de omgeving van Epe. Epe is een leuk plaatsje op de Veluwe. Deze omgeving is zeer toeristisch ingesteld en heeft dan ook vele mogelijkheden voor (actieve) recreatie.
In dit prachtige gebied met loof en naaldbossen, wilde zandverstuivingen en heidevelden (staatsbos) komt de natuurliefhebber en de rustzoeker volledig aan zijn trekken. Verder biedt de Veluwe u tal van leuke plaatsen die zeker een bezoek waard zijn. Een greep uit de vele mogelijkheden: Elburg, een vestingstadje met een historisch centrum en de tuinen van Vogel. Harderwijk: Dolfinarium met de prachtige Lagune, de boulevard en het Veluwestrand. Apeldoorn: de paleistuinen van het Loo en de expositie aldaar, Apenheul, speelpark de Julianatoren en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Natuurlijk is Walibi World in Biddinghuizen ook een vakantie op zich!

Activiteiten in de omgeving

Harderwijk

Een gezellig voormalig Zuiderzeestadje waar u leuke boottochtjes kunt maken en het Dolfinarium kunt bezoeken. Hier vindt u ook de Zwaluwhoeve, een beautyfarm met sauna.

Nunspeet

Een echt Veluws stadje met een gezellig winkelcentrum. Van hieruit starten mooie wandel- en fietsroutes. Bezoek het VVV Nunspeet voor tal van ideeën.

Apeldoorn

Hoofdstad van de Veluwe, zou je kunnen zeggen. Paleis ’t Loo is een interessante bezienswaardigheid. Voor de kinderen zijn de Apenheul en familiepretpark Julianatoren geweldige attracties. Bezoek het VVV Apeldoorn voor meer uitgaanstips.

Biddinghuizen

Walibi World, met achtbanen, shows en andere spectaculaire attracties. Het pretpark in de polder bij Biddinghuizen, dat in de wijde omtrek zijn weerga niet kent.

Tongerense heide

De Tongerense heide ligt praktisch om de hoek en is een groot natuurgebied met afwisselend bos en heide. Een goed onderhouden netwerk van wandel en fietspaden leidt u naar de karakteristieke Veluwse dorpjes.

Afstanden

  • De bungalow is direct aan het bos gelegen. ook heide is slechts +/- 400 meter van bungalow verwijderd.
  • Epe 2 km: winkels, restaurants, bank, postkantoor, kerk, bushaltes, museum Hagedoorns Plaatse, de Dellen (bos/heide), schaapskudde.
  • Wissel 0,5 km: speeltuin, midgetgolf, huifkartochten, pannenkoekrestaurant, veel wandelroutes en geschikt voor nordic walking, mountainbike.
  • Emst 5 km: forellenkwekerij, kaarsenmaker, recreatiegebied Kievitsveld.
  • Oene 7 km: klompenmakerij.
  • Uddel/Elspeet 10 km: Kasteel Staverden.
  • Vaassen 9km: kasteel Cannenburgh
  • Nunspeet 10 km: golfbaan, Zandenbos/plas.
  • Heerderstrand 10 km: zwemmen, zonneweide, snackbar, wandelen, fietsen.
  • Apeldoorn 20 km: ‘t Loo museum, politiemuseum, Apenheul, Het Kroondomein, winkelcentrum, restaurants, etc.

Voorzieningen op het park

Tussen de maanden mei en september kunt u dagelijks gebruik maken van het verwarmde buitenbad. Hier is ook een gezellig restaurant met buitenterras, waar u iets kunt eten en drinken. In het hoogseizoen is dit dagelijks geopend. In de winterseizoen is het restaurant in het weekend open. Naast het zwembad is een speeltuintje en een jeu de boules baan. Ook is er een wasserette. Aan de zijkant van het park is een groot grasveld waar gevoetbald kan worden.  Tijdens uw verblijf mag uw auto voor de woning geparkeerd worden. Het park is tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij.

Scroll Up